BEOGRAD SVE TRAŽENIJA POSLOVNA DESTINACIJA

25. 05. 2023.

 

Veliki broj održanih sastanaka sa poslovnim posetiocima najveće kongresne berze u Evropi, potvrđuje činjenicu da Beograd postaje sve traženija destinacija za poslovni turizam.

IMEH je najveća i najznačajnija kongresna berza u Evropi koja je ove godine, od 23. do 25. maja, okupila hiljade poslovnih posetilaca iz celog sveta, gde se pored individualnih sastanaka održavaju i grupne prezentacije destinacija.

Tokom tri dana sajma, Kongresni biro Beograda, koji posluje u okviru Turističke organizacije Beograda, na unapred zakazanim sastancima potencijalnim kupcima predstavio je mogućnosti i kapacitete za organizaciju poslovnih događaja svih vrsta u našoj prestonici.

„Centar Sava ali i Beograd predstavljaju značajan deo evropske i svetske istorije kada su u pitanju važni, istorijski skupovi, bilo da se radi o političkim, poslovnim ili kulturnim događajima. Uz postojeću infrastrukturu i kapacitete hotela za održavanje poslovnih skupova u Beogradu, otvaranjem Kongresnog centra „Sava“ najavljenim za kraj ove godine, Beograd će postati centralna poslovna destinacija u ovom delu Evrope.“, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Prema rang listi Međunarodne kongresne asocijacije ICCA, Srbija se nalazi među prvih 50 kongresnih destinacija na svetu, o čemu svedoči i veliko interesovanje asocijacija i agencija specijalizovanih za MICE industriju za našu zemlju.

Učešće na IMEH 2023 organizovano je pod okriljem Kongresnog biroa Srbije, na kom pored Kongresnog biroa Beograda, učestvuju i Kongresni centar Sava, hoteli Crowne Plaza, Hilton, Hyatt Regency, Moxy Belgrade, Viceroy Kopaonik, Gorski hotel & Spa, Movenpick Resort & Spa, agencije Balkan Holidays, Customize, DMC Vekol, iSerbia Travel & Events, i Turistička organizacija Niš.