BEOGRAD U FOKUSU RENOMIRANIH ITALIJANSKIH MEDIJA

28. 03. 2024.

 

Beograd se pozicionira na internacionalnoj mapi“, „Evropski grad pun sadržaja i iznenađenja“, „Dvocifren porast turista u Beogradu i fokus na MICE“, Prestonica koja čeka da bude otkrivena“, neki su od naslova kojima se prethodnih dana opisuje Beograd u renomiranim italijanskim medijima specijalizovanim za turizam i putovanja, zahvaljujući prezentaciji organizovanoj prošle nedelje u nekoliko italijanskih gradova.

„Lociran na ušću dveju reka, Beograd fascinira posetioce svojom živopisnošću, gostoprimivošću i srdačnom atmosferom. Jedan od najstarijih gradova u Evropi, Beograd nudi jedinstven spoj istorije, kulture, tradicije i modernog duha.“, navodi se u Travel Quotidiano. „Beograd poziva italijanske turiste koji su u porastu da otkriju sve što ovaj grad nudi.“

Belgrado: la città mitteleuropea piena di offerta e di sorpresa - TravelQuotidiano

„Beograd se smatra rastućom zvezdom na internacionalnoj mapi gradova za produženi vikend, nudeći aktivan gradski odmor, kulturne sadržaje u kombinaciji sa gastronomijom koja je spoj balkanske kuhinje i mediteranskih uticaja, i veoma živ noćni provod.“, počinje čuveni Guida Viaggi uz pregršt informacija o mogućnostima za putovanje u Beograd iz osam gradova u Italiji direktnim letovima Er Srbije, i ponudom koja u Beograd privlači putnike u potrazi za autentičnim doživljajima.

Belgrado a caccia del posizionamento internazionale - GuidaViaggi

Da Beograd nije samo destinacija za vikend odmor već i poslovni turizam, ističe Alberto Caspani iz renomiranog TTG Italia, zahvaljujući visoko kvalitetnim kapacitetima za MICE, infrastrukturi, hotelima, aerodromu Nikola Tesla koji je prošle godine prevezao rekordnih 7.94 miliona putnika, i činjenici da se uveliko priprema da ugosti svetsku izložbu EHPO 2027.

Belgrado cresce a doppia cifra e guarda al Mice (ttgitalia.com)

Detaljan opis turističke ponude naše prestonice, turističkih atrakcija, muzeja, hotela, i brojnih lokacija koje u Beogradu treba posetiti, daje novinarka Roberta F. Nicosia magazina Quality Travel takođe navodeći podatke o mogućnostima za poslovni turizam. Sava Centar, Galerija Beograd, novi St. Regis u Kuli Beograd, nastupajuća EHPO izložba važan su deo ponude Beograda koji je izuzetno dobro povezan avio linijama sa Evropom i svetom.

Belgrado tra leisure e Mice: una capitale tutta da scoprire - Qualitytravel.it

„Beograd je rastuća destinacija sa značajnim povećanjem dolazaka i noćenja kako u segmentu leisure tako i MICE“ uvod je u članak u Mission Mice Travel koji daje brojne razloge za posetu Beogradu i preporuke šta u njemu posetiti.

Belgrado, tra leisure e business travel i numeri crescono (missionline.it)

Interesovanje italijanskih medija rezultat je prezentacije koju je Turistička organizacija Beograda imala prošle nedelje u okviru poslovnog događaja Aviareps RoadShow 2024 u Milanu.

Aviareps RoadShow je serija specijalizovanih poslovnih događaja koji se održavaju u različitim italijanskim gradovima na kojima se povezuju destinacije i turoperatori, agencije i aviokompanije relevantne za italijansko turističko tržište.

Tokom radionica održanih u Milanu a zatim i Rimu i Napulju, ostvareni su kontakti sa izuzetno velikim brojem turoperatora i turističkih agencija kojima su predstavljene mogućnosti organizacije individualnih, grupnih, poslovnih i specijalizovanih putovanja u Beograd i Srbiju.

Imajući u vidu činjenicu da Nacionalna avio kompanija Er Srbija ove godine leti iz osam italijanskih gradova u Beograd, kao i značajan porast u broju dolazaka i noćenja italijanskih turista, (porast od 34% u dolascima i 32% u noćenjima u 2023.) učešće na ovom događaju je bio od izuzetnog značaja za dalji razvoj italijanskog tržišta.