„BEOGRADSKA ZIMA“ PREDSTAVLJENA U BANJALUCI

17. 12. 2021.

 

Bogat praznični i novogodišnji program manifestacije „Beogradska zima“ predstavljen je juče brojnim zvanicama i medijima na događaju u banjalučkom hotelu Jelena koji je priredila Turistička organizacija Beograda kako bi pozvala goste iz Republike Srpske da tokom praznika posete naš grad.

Zvaničnicima i predstavnicima gradske i republičke vlasti Republike Srpske, Ministarstva turizma RS, Konzulata Republike Srbije, turističkih organizacija i agencija, kulturnih institucija, kao i velikog broja medija, direktor TOB-a Miodrag Popović predstavio je kompletan program „Beogradske zime“ koja će trajati sve do kraja februara naredne godine.

Proslavu Nove Godine u Beogradu obeležiće koncerti ispred Doma Narodne skupštine 30. i 31. decembra na kojima nastupaju regionalne zvezde, a na prostoru Beograda na vodi posetioce uz koncert Gorana Bregovića očekuje i jedinstveni svetlosni spektakl i veliki vatromet.

„Posle spektakularnog dočeka, Beograđani vas otvorenog srca čekaju 1. januara u ulici koja ovog dana od davne 1969. upravo to ime nosi, na tradicionalnoj manifestaciji Ulica otvorenog srca.“, najavio je Popović i pozvao Banjalučane u Beograd za praznike.

Samo nekoliko dana posle beogradske premijere, zvanice na događaju imale su priliku da uživaju u kamernoj kabaretskoj predstavi „Vodič kroz srpski mentalitet“ u izvedbi glumaca Stevana Piala i Tašane Đođević, rađenoj po knjizi Moma Kapora i po tekstu Vjere Mujović koji je Banjalučane uz puno pesama i smeha podsetio na neka starija vremena. Predstava je osmišljena u saradnji sa Udruženjem ljubitelja Skadarlije, a oduševljenoj publici je direktor Popović ovom prilikom obećao da će se predstava u Banjaluci bar još jednom ponoviti.

Događaj je medijski zabeležio veliki broj medija, među kojima su RTRS, SRNA, Euroblic, ATV, Radio RS, Nezavisne novine, Glas Srpske, Elta TV, a direktor TOB je bio gost Jutarnjeg programa RTRS, kao i emisije Centar dana na Aletrnativnoj televiziji.

„Beograd i Banjaluka neguju dugogodišnju tradiciju međusobne promocije i pomaganja u dovođenju turista. Očekujemo uzvratnu posetu Banjalučana tokom Dana Republike Srpske u Beogradu“, rekao je Miodrag Popović gostujući na ATV.