Manifestacija „Beogradski dani porodice” 2024.

11. 04. 2024.

Manifestacija Beogradski dani porodice 2024. će trajati osam sedmica od 13. aprila do 15. juna s tim što će 15. maj, Međunarodni dan porodice, biti posebno obeležen a zvanično otvaranje manifestacije biće u subotu, 13. aprila u 11 sati.

Od Terazijske česme do Kalemegdanske tvrđave, gornji i donji Kalemegdan, Park vojvode Vuka, Studentski park sa svim sporednim, bočnim, ulicama Knez Mihailove dva meseca će biti raznovrstan program, nastupaće kulturno-umetnička društva, pevači, glumci, biće organizovane pozorišne predstave, sportski sadržaji, sve ono što nam omogućava da budemo radosni, veseli, i da provedemo vreme sa svojim bližnjima. Udarni će biti vikendi, ali i u toku sedmice će biti mnogo programa i sadržaja.

Manifestacija će imati 18 tematskih zona smeštenih na više lokacija, pre svih u pojasu od Trga republike, preko Knez Mihailove ulice pa do Kalemegdana.

Na tim lokacijama će biti postavljeno 10 bina. Planirano je da se na centralnoj bini na Trgu republike organizuju veliki večernji koncerti. U sklopu manifestacije će se održati i već tradicionalni događaji kao što su Karneval brodova, Ulični karneval i Kolektivno venčanje. Biće organizovano više od sto koncerata klasične, džez, bluz i pop-rok muzike, kao i preko 50 bioskopskih projekcija na otvorenom i više od 30 pozorišnih predstava. Interpretatorke izvorne muzike sestre Marija i Marina Gobović nastupiće u subotu na svečanom otvaranju manifestacije „Beogradski dani porodice”.

BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024.