NOVINARI ČUVENOG MAGAZINA „MILESTONE“ U BEOGRADU

19. 02. 2021.

Pokazatelj da će Srbija biti jedna od prvih evropskih zemalja koja će gostiti turiste je i poseta novinara čuvenog magazina MILESTONE koji ovih dana obilaze Beograd i Srbiju kao odabranu turističku destinaciju.

Magazin MILESTONEje internacionalno prepoznat biznis travel magazin sa sedištem u Švedskoj i milionskim auditorijumom širom sveta, na čijim naslovnim stranama su se do sada našle ličnosti poput Bila Gejtsa i Pitera Stordalena, norveškog „kralja hotelijerstva“.

U narednom kvartalnom izdanju ove publikacije, čitaocima će biti predstavljen Beograd kao destinacija za kratki gradski odmor, i Kopaonik kao destinacija za luksuzni zimski odmor i jedini zimski resort u Evropi koji je otvoren za skijanje u ovom trenutku.

Novinari su u našoj prestonici obišli najpoznatije turističke atrakcije šireg centra grada, Beogradsku tvrđavu, Hram Svetog Save, Skadarliju, posetili su Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Muzej Jugoslavije, i probali su naše tradicionalne specijalitete kako bi svojoj publici preneli utiske i o gastronomskoj ponudi Beograda.

Tokom boravka na Kopaoniku gde su uživali u skijanju, novinari su takođe imali prilike da posete Brzeće, poznate vinarije Spasić, Nikolić, Minić i Đorđević, kao i Muzej vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu i degustiraju visoko kvalitetna domaća vina.

„Ovo je mnogo više nego što smo očekivali. Proveli smo šest fantastičnih dana u u vašoj zemlji, i oduševljeni smo kulturom, bogatom istorijom, predivnim vinima a ponajviše ljubaznošću i gostoljubivošću svih ljudi koje smo ovde upoznali. Sa velikim zadovoljstvom ćemo preporučiti Beograd i Srbiju čitaocima magazina, ali i svim našim prijateljima koji jedva čekaju da se ponovo uspostave uslovi za putovanja.“, izjavio je novinar Tom Turni u prilogu za RTS.

Studijsko putovanje organizuje Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, hotelom Radisson Collection i partnerima među kojima su JKP Skijališta Srbije, Hotel Gorski, TO Brus, vinarije Spasić, Nikolić i Đorđević.