PREZENTACIJA BEOGRADA ZA ITALIJANSKE AGENCIJE

05. 10. 2023.

 

U cilju povećanja turističkog prometa na tržištu Italije, Turistička organizacija Beograda je u saradnji sa našom nacionalnom avio kompanijom Er Srbija održala online prezentaciju Beograda koju je pratilo oko 50 predstavnika italijanskih agencija zainteresovanih da ponude Beograd i Srbiju italijanskim turistima.

Pored izuzetno dobre povezanosti i dostupnosti naše destinacije, italijanski turisti su zainteresovani za kulturne i urbane sadržaje, muzeje, obilaske istorijskih i kulturnih znamenitosti, restorane. Italijanskim agnetima su predstavljene mogućnosti za putovanje u naš grad, ukupna ponuda Beograda kao turističke destinacije, ali i izleti van grada, posete vinarijama, manastirima. 

Od početka godine Er Srbija ja uvela nove direktne letove iz brojnih italijanskih gradova, i sa postojećim ponudila ukupno devet direktnih ruta ka Beogradu. Sa direktnim letovima iz Rima, Milana, Bolonje, Firence, Venecije, Palerma, Katanje, Napulja i Barija, italijanski turisti su zaključno za avgustom mesecom ove godine ostvarili ukupno 20.281 dolazaka i 48.751 noćenja u Beogradu, što je porast za 33% odnosno 30% više u odnosu na prethodnu godinu, sa daljom tendencijom rasta. 

U zimskom redu letenja naći će se pet italijanskih gradova, Rim, Milano, Venecija, Bolonja i Napulj. Naredna poslovna aktivnost na turističkom tržištu Italije biće direktni susreti sa predstavnicima italijanskih agencija na B2B događaju u Padovi kasnije ovog meseca.