PROMOCIJA BEOGRADA I SRBIJE U RUSIJI

27. 10. 2021.

 

Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije organizuje promociju turističke ponude u Moskvi i Sankt Peterburgu namenjenu predstavnicima turističke privrede Moskovskog regiona i Lenjingradske oblasti.

Na poslovnom sastanku sa predstavnicima Departmana za spoljne, ekonomske i međunarodne odnose grada Moskve, uz obostranu zainteresovanost za bližom saradnjom u oblasti turizma, dogovorene su online prezentacije Beograda i Moskve u cilju povećanja turističkog prometa između dva grada, a bilo je reči o mogućnostima za razvoj poslovnog turizma.

„Odnosi između Moskve i Beograda su tradicionalno topli i prijateljski zahvaljujući kulturnim i istorijskim sponama.“, rekla je na sastanku Polina Rogojnikova iz Sektora za spoljnu saradnju Grada Moskva i dodala da će Dani Moskve u Beogradu biti održani 2022. godine.

Prezentacija turističke ponude Beograda i Srbije za turističke agencije, medije i turoperatore iz Moskve održana je istog dana. Mogućnosti za putovanje u Beorgad predstavio je Slobodan Unković, zamenik direktora TOB zajedno sa Vladislavom Petrovićem, turističkim novinarom i blogerom iz Moskve.

Promotivne i poslovne aktivnosti biće nastavljene u četvrtak 28. oktobra kada će predstavnici TOB i TOS prirediti događaj u Sankt Peterburgu, koji nakon sastanka sa Turističkom organizacijom ovog grada i Aerodroma Pulkovo obuhvata i kulturno umetnički program i prezentaciju Beorgada i Srbije za ruske medije i privredu.