Susret direktora dve najznačajnije lokalne turističke organizacije u regionu

12. 06. 2024.

Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva, zajedno sa svojim saradnicima održao je sastanak sa Miodragom Popovićem, direktorom Turističke organizacije Beograda, u poned‌jeljak, 10. juna, u Beogradu. Povod ovog susreta bio je predstavljanje turističkih ponuda Budve i Beograda za tekuću sezonu, te razmjena mišljenja i iskustava o trendovima u turizmu sa akcentom na manifestacioni turizam.

Protokolom o saradnji između dvije najznačajnije lokalne turističke organizacije u regionu, koji je potpisan 2022. godine, ozvaničena je dugogodišnja prijateljska i poslovna saradnja, koja se nastavila i u godinama koje su uslijedile. Tom prilikom je direktor TO Beograda izrazio zadovoljstvo profesionalnim odnosima dva grada, jednako atraktivnih na turističkoj mapi luksuznih destinacija tokom cile godine.

Popović je i ove godine u duhu slogana „Putujte kod svojih“ pozvao Beograđane da svoj odmor tokom 2024. godine provedu na crnogorskoj obali, gd‌je ih, kako je kazao „čeka nezaboravno plesno leto“, aludirajući na Jadranski festival igre koji je u toku i dodao da je „Budva Beograđanima i ove godine na vrhu liste kada je u pitanju odabir destinacije za letnji odmor, a rado joj se vraćamo i tokom cele godine“.

U susret 19. Beogradskom karnevalu brodova koji se održava 15. juna na Sava promenadi, direktor TO Budve poziva građane Budve i Crne Gore svih generacija da uz tradicionalnu karnevalsku povorku okićenih plovila, defile Policijskog orkestra i mažoretkinja iz Bele Crkve i pesme d‌ječijeg hora „Čarolija“ isprate ovaj Karneval, kojim se završava dvomesečna manifestacija „Dani porodice“, i sadržajan vikend provedu u jednom od najljepših gradova Evrope.