TURISTIČKA ORGANIZACIJA BEOGRADA NA 45. BEOGRADSKOM SAJMU TURIZMA

21. 02. 2024.

TOB će na ovogodišnjem, 45. Beogradskom sajmu turizma, najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u našem regionu,  predstaviti ukupnu turističku ponudu srpske prestonice, i atrakcije, ponudu i sadržaje koje nude sve beogradske opštine.

Predstavljanje Turističke organizacije Beograda biće u znaku predstojeće izložbe EHPO 27 koju će Beograd ugostiti i sa kojom će prvog dana sajma na štandu TOB biti potpisan protokol o saradnji. Protokol će biti potpisan i sa kompanijom Beogradski maraton, sa kojom TOB nastavlja uspešnu dugogodišnju saradnju.

Uz prezentaciju ponude svih 17 beogradskih opština koje će biti prisutne na štandu Beograda tokom trajanja sajma, u fokusu će biti ponuda beogradskih muzeja, zatim Avalskog tornja koji će posetiocima prirediti nagradnu igru, boemske Skadarlije, kao i promocija različitih programa Udruženja turističkih vodiča Srbije.

IZJAVE ZA MEDIJE NA ŠTANDU TOB – ČETVRTAK, 22. FEBRUAR, U 12 ČASOVA

Prema dogovorima sa sajma turizma EMITT u Istanbulu prošlog meseca, na sajmu će u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Beograda biti održana prezentacija Grada Izmira kao turističke destinacije, sa kojim je Beograd povezan direktnim letovima Er Srbije. Prezentacija će se održati u petak, drugog dana sajma, u Velikoj sali Hale 4, u 13 časova, i namenjena je srpskoj turističkoj privredi, medijima i ukupnoj domaćoj javnosti.

Privredna komora Srbije će na štandu TOB predstaviti evropsku rutu sladoleda „Gelato on the road“, a Visit Serbia.online će promovisati projekat pod nazivom „Museums for you”.

Kao poseban kuriozitet, TOB sa zadovoljstvom najavljuje mini koncert gudačkog kvarteta Dinamika Music u subotu u 12 časova, koji je brojnim nastupima na različitim manifestacijama oduševio publiku. Uslediće koktel Srbija voz i promocija beogradske vinarije Panajotović.

U okviru poslovnih aktivnosti prvog dana biće održan sastanak sa kineskom agencijom Sai Hui iz Kine i Bohemija iz Bugarske, radi zajedničke promocije u NR Kini.

Trećeg dana sajma, posetiocima će biti predstavljen Festival božićnog kolača, zatim festival Gitar Art i manifestacija Beogradski noćni market koju organizuje JKP Beogradske pijace.

Program:

Četvratak, 22.02.

12.00 Davanje izjava za medije

12.30 Potpisivanje protokola o saradnji sa preduzećem EHPO 27

13.00 Potpisivanje protokola o saradnji sa preduzećem Beogradski maraton

Petak, 23.02.

13.00 Prezentacija Grada Izmira / Velika sala Hale 4

Subota, 24.02.

11.00 Promocija Festivala božićnog kolača

12.00 Nastup gudačkog kvarteta Dinamika Mjuzik

13.00 Promocija Srbija voz

14.00 Promocija festivala Gitar Art

15.00 Promocija vinarije Panajotović

16.00 Promocija manifestacije Beogradski noćni market