TOB NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U SLOVAČKOJ

24. 01. 2020.

Turistička organizacija Beograda, zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine i ove godine je organizator promotivnog nastupa na najvećem Međunarodnom sajmu turizma u Slovačkoj „ITF SLOVAKIATOUR 2020“. Svoju turističku ponudu su predstavile i turističke organizacije mnogih gradova iz Srbije /Niša, Novog Sada, Subotice, Inđije,  Stare Pazove, Bačkog Petrovca, kao i Republike Srpske.../

Posle niza promotivnih aktivnosti koje TOB organizuje svake godine, kao što je promocija turističkih vrednosti Beograda i Srbije u Bratislavi i Martinu, organizacija studijske posete slovačkih turističkih medija i turoperatora Beogradu, Nišu, Novom Sadu, svakako izdvajamo i organizaciju „Happy Hour“ u okviru sajamskog nastupa.

Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Ambasadom RS u Bratislavi i ostalim TO iz Srbije, uspešno je predstavila turističke potencijale naše zemlje i u okviru  „Happy Hour“ na štandu. Mnogobrojni gosti iz medija, turističke industrije, kao i diplomatskog kora, uživali su kako u bogatoj postavci  turističkih i kulturnih vrednosti Beograda i Srbije, tako i u čuvenoj gastronomskoj ponudi iz naših krajeva.

Prisutnima se obratio ambasador RS u Slovačkoj, prof. dr Momčilo Babić, pomoćnik direktora TO Beograda, g-din Slobodan Unković, direktorka TO Vojvodine, g-đa Nataša Pavlović, kao i predsednik Kluba prijatelja srpske kulture u Slovačkoj, dr Gustav Murin. Uz dobrodošlicu i prelepu atmosferu najavljena je dalja uspešna saradnja na projektima koji doprinose promociji turističkih vrednosti, kao i materijalne i nematerijalne kulturne baštine dva prijateljska naroda.

Najveće interesovanje slovačkih turista je upravo za „City break“ programe, sportske događaje, programe vezano za nautički turizam, festivale, koncerte, razmenu kulturne baštine.

ITF SLOVAKIATOUR je jedan od značajnijih događaja turističke industrije u Centralnoj Evropi. Na sajmu je prisutno preko 400 izlagača iz Evrope i sveta: turoperatori, turističke agencije, saobraćajna industrija, hotelska industrija, nacionalne i lokalne turističke organizacije, vladin sektor.

Sajam turizma tradicionalno prati i sajam „Danubius Gastro“ - predstavlja sveobuhvatnu ponudu gastronomije i hotelske industrije /kulinarski specijaliteti, konditorski proizvodi, pekarska industrija, somelija.../, kao i izložbe:

The Wellnes and Fitness aktivno promoviše zdrav način života kroz prezentacije različitih noviteta iz ove oblasti, sportsku opremu i programe.

The Hunting and Leisure posvećena je svima koji vole da svoje slobodno vreme provode u prirodi. Kompanije za lovni turizam imaju jedinstvenu priliku da stignu do strastvenih lovaca i pruže im korisne informacije iz te oblasti.