TOB NA SAJMU TURIZMA U SOFIJI

15. 02. 2020.

"Beograd je srce Balkana" naziv je programa u godišnjem katalogu najvećeg bugarskog turoperatora "Bohemija" predstavljenom na sajmu turizma Holiday & Spa Expo 2020 u Sofiji,pred oko 150 bugarskih turističkih agencija i predstavika medija.

Tim povodom, Slobodan Unković, zamenik direktora TOB, organizovao je sastanak sa predstavnicima gradova prisutnih na ovom sajmu: Niš, Novi Sad, Trebinje, Banja Luka, Leskovac, Loznica, Požarevac, i predstavnicima banjskih centara iz Srbije, sa vlasnikom i direktorom najvećeg turoperatora iz Bugarske Bajko Bajkovim. Tema sastanka bila je zastupljenost turističkog proizvoda balkanskih gradova i njihovo uobličavanje u jedinstvenu ponudu za treća tržišta, a prisustvovali su i direktor Nacionalne agencije za promociju turizma Severne Makedonije LJupčo Janevski i direktor “HORES-a” Georgi Genov.
 
Jedinstven stav učesnika sastanka je da ubrzan rast i razvoj turizma u gradovima i zemljama Balkana upućuje na potrebu bližeg povezivanja nosioca razvoja turizma i turističkog proizvoda kao i integrisanje potencijala i sredstava namenjeih promotivnim aktivnostima na dalekim tržištima. Na sastanku su učestvovali ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji su tom prilikom visoko ocenili nastup turističke privrede Beograda i Srbije na ovom sajmu.
 
Organizator nastupa na 37. Međunarodnom sajmu turizma Holiday & Spa Expo 2020 koji se održava od 13. do 15. februara u Sofiji je Turistička organizacija Srbije. Brojnim posetiocima predstavljeno je kulturno istorijsko nasleđe, ponuda za gradski odmor u Beogradu i mogućnosti za poslovni turizam, kao osnovne okosnice za ovogodišnju promociju na sajmu. Veliki broj bugarskih novinara bio je zainteresovan da sazna više o aktuelnostima naše turističke ponude u ovoj sezoni. 
 
Turisti iz Bugarske beleže konstantno povećanje broja dolazaka i broja noćenja i da su na listi s TOP 10 gostiju po brojnosti tokom prošle godine, sa stabilnom tendencijom rasta u dolascima i ostvarenim noćenjima.