TOB NA SAJMU TURIZMA U ŠTUTGARTU

16. 01. 2023.

Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu Beograda u periodu od 14. do 22. januara na sajmu turizma u Štutgartu.

Jedan od najposećenijih sajmova turizma okuplja 250 000 posetilaca i 1500 predstavnika medija iz celog sveta. Svoju ponudu će tokom trajanja sajma predstaviti 2000 izlagača iz 100 zemalja.

Među izlagačima iz Srbije, pored Beograda svoju ponudu predstavljaju i lokalne organizacije TO Zlatibor, TO Vojvodina, TO Novi Sad, TO Čačak, TO Subotica i TO Inđija.

Kosmopolitska atmosfera Beorgada naročito privlači nemačke turiste koji su u prvih 10 meseci 2022. godine bili na trećem mestu po broju dolazaka. Zabeleženo je 102% više dolazaka nemačkih turista (52.402), kao i 99% više noćenja (110.514 noćenja) koje su ostavrili gosti iz Nemačke.

Beograd često nazivaju „nezavničnom prestonicom Balkana“, jer je to grad koji nikada ne spava i širom otvara vrata za sve dobronamerne goste.  Sa više od 20 velikih parkova, 40 muzeja, 1.500 manifestacija i 3.000 kafića i restorana, Beograd je grad koji treba posetiti, bar, jednom u životu. Beograd je i zeleni grad, jer ima pola miliona stabala nekoliko biciklističkih staza.

Beograd je jedan od evropskih prestonica koja se najbrže oporavila od problema koje je korona stvorila turističkim radnicima. „Godine korone“ iskoristili smo da rekonstruišemo čuvenu boemsku četvrt Skadarlija, uredimo mnoge ulice i trgove u starom jezgru grada, ali i da otvorimo potpuno novu ambijentalnu celinu oko Savskog trga.

Najmoderniji deo grada sada je Beograd na vodi koji je uz stare rekonstruisane zgrade i spaktakularno šetalište i šoping centar novo stecište Beograđana i turista na kojem se redovno ogranizuju manifestacije.