TOB na najvećem svetskom sajmu turizma u Londonu

06. 11. 2023.

Turistička organizacija Beograda i ove godine učestvuje na najvećem svetskom međunarodnom sajmu turizma World Travel Market WTM koji se održava u Londonu od 6. do 8. novembra.

Zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, Turistička organizacija Beograda predstaviće bogatu turističku ponudu srpske prestonice, sve raznovrsniji manifestacioni turizam, kulturne i sportske događaje, nove ambijentalne celine, tradicionalno uzbudljiv noćni život.

Sajam u Londonu je sa više od 5.000 izlagača iz svih zemalja sveta najznačajnije mesto susreta predstavnika turističke privrede. Predstavnici Turističke organizacije Beograda imaće sastanke sa kolegama iz turističke privrede iz čitavog sveta.

Beograd je u prvih devet meseci zabeležio više od milion gostiju, što je za 21% više turista nego u istom periodu prošle godine, kao i više od 2,5 miliona noćenja što potvrđuje procenu Svetske turističke organizacije WTO da je Beograd destinacija koja se najbrže oporavila od korona virusa.

Na sajmu turizma u Londonu svake godine se dogovore poslovi vredni sedam milijardi dolara, a predstave se i trendovi koji će narednih godina nastupiti u industriji turizma. WTM u Londonu je jedinstvena prilika u godini za povezivanje najvažnijih činilaca svetskog turizma.