Turistička organizacija Beograda na Running Expo-u Beogradskog maratona

27. 04. 2024.

Turistička organizacija Beograda predstavila je turističku ponudu Beograda  na EHPO-u Beogradskog maratona od 25. do 27. aprila u Hali 5 Beogradskog sajma.

Slogan ovogodišnjeg sajma sporta i trčanja je ,,Vreme je za trčanje"-,,It's time for running".

Učesnici 37. Comtrade Beogradskog maratona iz celog sveta preuzimali su svoje startne pakete na Running Expo-u, a ujedno su imali priliku da posete štand Beograda i da se informišu o turističkim atrakcijama, aktuelnim turističkim turama i manifestacijama koje će se održati u glavnom gradu tokom letnjih meseci.

Sajam je posetilo 25.000 ljudi, među kojima su učenici maratona, ljubitelji sporta, fitnesa i rekreacije. Oni su tokom sajma prisustvovali na različitim panelima i edukativnim predavanjima koji su se bavili značajem fizičke aktivnosti, hidratacije, ishrane, suplementacije i naravno benefitima trčanja. Na sajmu su mogli i da kupe najnoviju sportsku opremu, da se prijave za druge maratone i polumaratone u zemlji i svetu, da provere zdravstveno stanje organizma i da prisustvuju tradicionalnom „Pasta party-u“, kao dodatnom izvoru energije za trkače kroz unošenje ugljenih hidrata, dan pre maratona.