Zadužbina Ilije M. Kolarca

Kolarčeva zadužbina je ustanova kulture od nacionalnog značaja sa najstarijom i najznačajnijom koncertnom dvoranom u Beogradu namenjenom je pre svega, koncertima klasične muzike, džeza, etno muzike i drugih žanrova. U Velikoj koncertnoj dvorani Kolarčevog univerziteta, osam i po decenija odjekuju zvuci najlepših simfonija, sonata i drugih muzičkih komada. Na ovoj sceni nastupali su mnogi svetski velikani muzičke umetnosti poput Isaka Šterna, Jehudija Menjuhina, Klaudija Abada, Artura Rubinštajna i Svetislava Rihtera.

Višestruki značaj ove ustanove ogleda se kroz aktivnosti njene Galerije, u kojoj se organizuju brojne izložbe, pretežno mladih likovnih umetnika, dok  knjižara „Aleksandar Belić", pored mnogih izdanja, nudi veliki izbor udžbenika za učenje stranih jezika, udžbenika srpskog jezika za strance, rečnika i gramatika. Raznovrsan i dobro posećen filmski program održava se u sali „Josif Pančić“.

Ulaznice za dešavanja u Velikoj koncertnoj dvorani Kolarčeve zadužbine možete kupiti online na platformi Visit-Serbia.Onlina

Link za online kupovinu: https://bit.ly/tob-kolarac