3. Mеђународни фестивал уметничке игре за децу

11. дец 2021.

Балетски студио Мага Магазиновић, уз подршку Градске општине Раковица, организује трећи пут Међународни фестивал уметничке игре за децу.

Фестивал окупља балетске студије и школе, као и све друге студије и клубове који се баве уметничком игром, покретом и гимнастиком.

На овогодишњем Фестивалу учешће ће узети 22 студија/школе, из целе Србије и преко 400 деце, који ће бити подељени у неколико концерата, како би испоштовали све мере у циљу спречавања ширења вируса Covid 19. О значају фестивала говори и подршка многобројних дугогодишњих пријатеља Фестивала.  

Ова сада већ традиционална смотра најталентованијих играча међу децом и младима, има за циљ популаризацију уметничке игре, приказ дечијег стваралаштва и очување уметности и правих вредности.

Студио ради по програму који је прописало Министарство просвете РС, а који се заснива на методу рада чувене Агрипине Ваганове. Сви балетски педагози су дипломирани играчи класичног балета, са дугогодишњим искуством у раду са децом. Кроз студио је од свог оснивања до данас прошло је преко 1000 девојчица и дечака, од којих је, не мали број, данас пронашао своје место у неким од позоришних сцена у Београду, али и у свету.

О посвећености целокупног тима деци, балету и уметности сведоче многобројна домаћа и инострана признања и награде са престижних међународних такмичења од којих треба поменути Беч, Праг, Рим, Амстердам, Римини, Инстанбул, Бијељина, као и више од 120 наступа на различитим ТВ станицама, фестивалима, свечаним академијама, хуманитарним догађајима.

Балетски студио Мага Магазиновић је организатор и Дечијег балетског фестивала у Ужицу, који се традиционално одржава на сцени Народног позоришта у Ужицу, сваког маја од 2016. године.