ПАРКИНГ

Као у свим већим градовима, проналажење паркинг места у централним улицама Београда у периоду радног времена је веома тешко зато препоручујемо да паркирате возило у Јавном паркингу.

ПАРКИНГ СЕРВИС

Кнеза Вишеслава 27
телефон: 011/ 3035-400
info@parking-servis.co.rs

Адресе пословница:

Таковска 31
Милешевска 51
Краљице Марије 7

Радно време:

  • радним данима 07.00 – 21.00 час
  • суботом 07.00 – 14.00 часова

Паркинг зоне

Паркиралишта на централним улицама Београда ( Број 2 кружна траса трамваја), су подељена у 4 паркинг зоне, време паркирања је ограничено и плаћа се по започетом сату:

Црвена зона- максимум 1 сат

Жута зона- максимум 2 сата

Зелена –максимум 3 сата

Плава - максимум 5 сати ( Делови Новог Београда и Земуна)

Паркиралишта у ове 4 паркинг зоне су означене посебним саобраћајним знацима, носе боју зоне, као и ознаке на путу. Паркирање се плаћа у све три зоне, радним даном од 07.00-21.00 и суботом од 07.00 до 14.00.

Када истекне  време, возач мора да  помери своје возило. Надзорник паркинга ће оставити налог за плаћање испод брисача ветробранског стакла, уколико  треба то да учини.

У случају непрописног паркирања, паук ће вам однети возило. Возило можете преузети на некој од локација ЈКП „Паркинг сервис” (Старо сајмиште, Ада Циганлија или Дунавска.

Начини плаћања за паркинг у 4 зоне су :

Паркинг карте - купују се на киосцима и другим продајним местима.Време доласка треба да буде назначено на карти и да буде приказано на унутрашњој страни ветробранског стакла.

Машине за плаћање паркинга - ( само у црвеној зони )- Апарати за плаћање паркинга примају метални новац и електронске карте за паркинг.

Мобилни телефон- Слање поруке са регистарским бројем возила ( пример BG123456, без размака ) на 9111, 9112, 9113 и 9114 у зависности од зоне у којој се налазите са свих мобилних мрежа.

Потврда да је плаћање извршено ће стићи у облику смс поруке кориснику са детаљима о паркинг плаћању. Корисник мора да сачува повратну СМС поруку као доказ да су платили, да би могли да се паркирају у случају да су грешком издали казну. Уколико корисник не прими повратну поруку о плаћеном паркирању у року од два минута, плаћање паркирања СМС-ом није успело и неће бити наплаћена.Корисник може добити информацију о статусу тренутно плаћеног паркирања у зони слањем СМС поруке сa "?" У тексту на број за ту зону  подсетник паркирања долази 5 до 10 минута пре истека времена у облику СМС поруке на мобилни телефон корисника.Корисник може паркирање да продужи за наредни сат слањем СМС поруке која садржи исту регистарску ознаку или само "*" на исти број паркинг зоне. Кад истекне време паркирња, корисник не може да плати паркирање путем СМС-а наредних 15 минута.

Остала паркинг места

Паркиралишта изван три централне зоне, које одликује уобичајеним саобраћајним знацима, могу да се користе за неограничен временски период и плаћају по сату или свакодневно од 7.00 до 21.00 радним даном и суботом од 7.00 до 14.00.

Паркинг Пасс

Паркинг Пасс је временска паркинг картица за гараже и паркиралишта, која важи одређени временски период. Картице је могуће купити, искључиво, за три временска периода – 24 сата, 3 дана и 7 дана.

Омогућава повољније паркирање и неограничени број улазака/излазака у 21 гаражу и паркиралиште којима управља „Паркинг сервис“. Активира се првим уласком на паркиралиште, убацивањем картице у улазни аутомат.

Паркинг Пасс омогућава бесплатно коришћење два бицикла на паркиралиштима са системом „Паркирај и бициклирај“, у периоду од 01. априла до 01. новембра.

Картицу је могуће купити у свим гаражама и на паркиралиштима којима управља „Паркинг сервис“, као и у Корисничком сервису.

Ценовник картица: Паркинг Пасс – 24 часа = 1500.00 РСД, Паркинг pass – 3 дана = 3500.00 РСД и Паркинг pass – 7 дана = 6500.00 РСД.

ЕПасс важи 3 године од датума производње.

За лако препознавање објеката на којима важи Паркинг Пасс картица истакнут је лого услуге на улазу.