35. БЕОГРАДСКИ МАРАТОН

15. мај 2022.

Јубиларни 35. Београдски маратон одржаће се 15. маја под слоганом „Пријатељство на дуге стазе“.

Тркачи из целе Србије, региона и света поново ће се окупити у великом броју на београдским улицама како би истрчали дистанцу дугу 21 или 42 километара, а након две године паузе Београдски маратон поново ће организовати и „Aqua viva Трку задовољства“. Најмасовнија трка у оквиру Беградског маратона, организује се на велико задовољство рекреативних учесника свих узраста и категорија, али и великог броја породица који ће истрчати или прошетати стазу дугу 2,5 километара.

Важно је истаћи да се јубиларни 35. Београдски маратон одржава под слоганом „Пријатељство на дуге стазе“, које симболизује традицију дугу 35 година и заједништво између Београдског маратона и свих његових домаћих и страних учесника, грађана Београда и Србије, града Београда као покровитеља, многобројних државних институција и организација, спонзора и партнера.

Као и сви претходни догађаји у организацији Београдског маратона и овај ће бити посвећен изузетно важним и актуелним друштвеним темама, као што су промоција значаја бављења физичком активношћу, промоција значаја заштите животне средине и помоћ и подршка особама са инвалидитетом, као и њихово укључивање у редовне токове рекреације, спорта и живота.

Изузетно је знацајно и велико признање то што ће 35. Београдски маратон бити и квалификациони маратон за Светско првенство у Мастер категоријама 2023. године, у оквиру World Marathon Majors Серије – којој припадају највеци светски маратони у Њујорку, Чикагу, Бостону, Лондону, Берлину и Токију – што је показатељ врхунског квалитета, али и додатни подстрек за све у тиму Београдског маратона да што квалитетније организују ово јубиларно издање.