ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ВОДЕНИМ СПОРТОВИМА

10. 06. 2024.

Европско првенство у воденим спортовима одржаће се по први пут у историји у Београду од 10. до 23. јуна, а такмичари који долазе из више од 40 земаља надметаће се у четири дисциплине – пливање, уметничко пливање, скокови у воду и пливање на отвореним водама.

Европски шампионат у српској престоници ће уједно бити и последња прилика за пливаче да се квалификују за предстојеће Олимпијске игре у Паризу, с обзиром на то да се квалификациони период за пливање завршава 23. јуна, последњег дана такмичења у Београду.

Програм отвара такмичење у уметничком пливању које ће се одржати од 10. до 14. јуна у СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“, да би два дана касније, 12. јуна, почело и такмичење у пливању на отвореним водама. Оно ће се све до 15. јуна одржавати на најпопуларнијем београдском летовалишту – Ади Циганлији. Од 17. до 23. јуна на програму ће бити пливање у СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“, а у истом периоду ће се у СЦ „Кошутњак“ организовати такмичење у скоковима у воду.

Београд ће такође бити и домаћин 19. Европског првенства у воденим спортовима за мастерс категорију, које је на програму од 26. јуна до 6. јула. Ветерани водених спортова надметаће се у истим дисциплинама као и професионалци плус ватерполо. Од 26. јуна до 3. јула у СЦ Нови Београд „11. април“ одржаће се такмичење у ватерполу. У том истом периоду, ветерани ће се надметати у пливању у СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“.

Такмичење у скоковима у води ће се одржати у СЦ „Кошутњак“ од 28. јуна до 3. јула, док је уметничко пливање на програму од 29. јуна до 3. јула у СРЦ „Ташмајдан“. Последња три дана такмичења (4-6.јул) резервисана су за пливање на отвореним водама на Ади Циганлији.

Регистрација за Европско првенство у воденим спортовима за мастерс категорију отворена је све до 30. маја, а такмичари се могу пријавити путем линка ОВДЕ.

Улазнице за све дисциплине у оквиру Европског првенства у воденим спортовима налазе се у продаји и могу се купити путем онлајн платформе Efinity.rs и на свим Efinity продајним местима.