ДУО „КАПРИЦ”

09. апр 2021.

Концерт дуа „КАПРИЦ”, који чине виолинисткиња Бојана Пантовић и харфисткиња Горана Ћургус, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате у петак  9. априла у 19 часова на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Мануела де Фаље, Камија Сен-Санса, Габријела Пијернеа, Астора Пијацоле и Исидоре Жебељан.

Особеност концерта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Београдски гудачки квартет”, „Mistik cello”, „DUO DiS” и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена и концерт виолинисте Владимира Коха и пијанисткиње Тање Јаблановић, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу да пронађу на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.