КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „НОВОСАДСКИ ТАНГО КВИНТЕТ”

09. 12. 2022.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” организују у петак 9. децембра у 19 часова концерт камерног ансамбла „Новосадски танго квинтет”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Камерни ансамбл „Новосадски танго квинтет”, чине Владимир Ћуковић, виолина, Владимир Јаковљевић, гитара, Давид Клем, клавир, Федор Рушкуц, контрабас, и Драгана Кузмановић, хармоника.

На програму су композиције славног аргентинског композитора Астора Пјацоле, заслужног за светску популаризацију танга.

Камерни ансамбл „Новосадски танго квинтет” је настао са жељом да се оснује танго ансамбл по узору на чувени Пјацолин квинтет, а пред публиком у Музеју ће извести нека од најлепших дела Астора Пјацоле оригинално писана за његов квинтет, а која нису толико извођена на домаћој музичкој сцени.

Поред Пјацолиних композиција, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије већ од суботе 10. децембра.  Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.