КОНЦЕРТ ВЛАТКА СТЕФАНОВСКОГ И ТРИА В3

19. сеп 2021.

Ако желите улепшати летње вече романтичним звуковима гитара и савршеним низовима музичких акорда, дођите 19. септембра у 21ч на Ташмајадан на концерт Влатка Стефановског и В3 Триа. Концерт ће се одржати за ограничен број људи, уз поштовање свих епидемиолошких мера и препорука које доноси Влада Србије.  

Свима познати македонски музичар, још као младић основао је сад већ култну групу „Леб и Сол“. Заједно су снимили 13 албума, а након разлаза групе, Влатко ствара успешну самосталну каријеру. Влатко Стефановски као један од највећих гитаристичких виртуоза ових простора, препознатљив је по свом посебном стилу фузије музичких стилова, комбинујући македонске традиционалне неправилне ритмове и рок звук. У свом богатом опусом може се похвалити многим успешним сарадњама с реномираним светским и домаћим музичарима. 

Феноменалне изведбе Влатка Стефановског ће употпунити и В3 Трио те ће уз додатак бас гитаре и бубњева додатно појачати роцк концерт који се спрема на позорници Ташмајдана. Стефановски и В3 трио ће спојити наизглед неспојиве ствари  попут инструменталног рока, етно џеза, блуза и џез фузија,  стварајући занимљиве и прелепе звучне пејзаже. 

„Задовољство ми је да наступам на Ташмајадану и то још са подмлађеним саставом, са Триом В3, младом ритам секцијом коју чине Иван Кукић на бас гитари и мој син Јан на бубњевима. Без обзира на године њих двојица звуче невероватно младо и ентузијастично, и њихова енерија ми даје ветар у леђа. Драго ми је што сам сарађивао са њима и на последњем албуму. Дивно је свирати са људима који су стално насмејани. Надам се да ће и публика која дође на предивни Ташмајдан уживати и отићи задовољна и испуњена“ изјавио је задовољни Влатко.

Након веома успешног акустичног албума „Mother Tongue“, Влатко Стефановски одлучио се вратити звуку и атмосфери седамдесетих година прошлог века. „Taftalidze Shuffle“ је  ново студијско издање македонског виртуоза које је објавио прошле године,  а 9 песама снимљених у његовом студију Есотериа засигурно ће развеселити све обожаватеље добре музике. Влатко је овај албум, као и многе до сада, посветио свом Скопљу и кварту Taftalidze који има посебно место у његовом срцу. Песме су интимне и личне, а опет тако блиске свима, управо због сензибилитета који носи његова музика. Музику, текстове и аранжмане, као и продукцију свих 9 песама потписује управо Влатко.