PERPETUUM JAZZILE

09. 02. 2023.

Perpetuum Jazzile је једна од најспектакуларнијих и највећих вокалних група на свету која долази из Словеније. Популарни захваљујући својственом снажном ритму, богатим хармонијама, позитивном енергијом, запањујућом креативношћу и посебном мешавином различитих жанрова музике, који репродукују само људски глас - фолк, поп, џез, госпел, блуз, боса нови, дискo, фанк и други.

Богат репертоар од Perpetuum Jazzile укључује јединствене вокалне аранжмане познатих светских музичких драгуља као што су ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees и друге музичке легенде.

Ово нису само креативни вокални наступи, који су такође привукли многе реномиране музичаре широм света, већ је Perpetuum Jazzile  увек давао енергију и снажан звук који многи људи не очекују од људског гласа.

Perpetuum Jazzile је основан 1983. године, под утицајем тадашњег уметничког редитеља - Марка Тирана, који је почео са групом (под именом Gaudeamus) извођење захтевних џез вокалних ансамбала. Томаж Козлевчар је одиграо важну улогу у развоју Перпетуум Јаззиле у периоду 2001-2010. године, који је написао неке легендарне аранжмане за групу, као што су Afrika, Avsenik Medley, Summer Night и многи други, а  учествовао је и у развоју звучне продукције.

Данас је Perpetuum Jazzile познат као најпопуларнији вокални оркестар на YouTubе-у, где са свим песмама (и песмом ,,Африка" у првом плану) прелази 50 милиона прегледа. Видео снимци награђиваног Perpetuum Jazzile-а су били међу 40 најпопуларнијих YouTube видео-снимака, а за успех Африке, Виктор је добио специјална достигнућа у 2008. години.

У 2011. години улогу музичког директора преузео је светски познат учитељ вокалне музике, Peder Karlsson, оснивачки члан легендарне шведске вокалне групе The Real Group. Под његовим руководством, група је јасно развила свој сценски изглед и израз, и практично је позиционирана уз врхунске вокалне групе из светске класе.