СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ЛЕТЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ У СКАДАРЛИЈИ

18. 05. 2024.

 

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије са задовољством Вас позивају на отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији које ће бити обележено свечаним чином подизања Скадарлијске заставе, а част да то учини ове године припала је нашем познатом глумцу Милану Милосављевићу.

Кодекс понашања у Скадарлији, урнебесне анегдоте из живота најпознатије боемске улице у Београду, песма Скадарлијске даме, чуће се у суботу на Платоу код Скадарлијске чесме, у програму који су припредили наши познати глумци и певачи.

У ред уметника који су се свечаним чином подизања Скадарлијске заставе уписали у историју Скадарлије улази наш познати глумац Милан Милосављевић, а у програму још учествују глумица Народног позоришта и председница Удружења љубитеља Скадарлије, Вјера Мујовић, вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда, Весна Димић и Биљана Петковић, оперски певач и педагог Александар Стефан Радишевић, и глумица Љиљана Јакшић, која ће наступати у пратњи Скадарлијског оркестра. Уметнички центар „Талија“ ће извођењем грађанских и шумадијских игара и ове године увеличати амбијент и атмосферу у Скадарској улици.

ПРОГРАМ

18.30 Почетак програма

18.35 Обраћање Миодрага Поповића, директора ТОБ и глумице Вјере Мујовић

18.45 Колаж староградских песама у извођењу Весне Димић, Биљане Петковић и Александра Стефана Радишевића

18.55 Скадарлијски добошар чита „Кодекс о понашању у Скадарлији“

19.00 Наступ глумице Љиљане Јакшић у улози Скадарлијске даме

19.05 Музичка нумера у извођењу наших певача и глумаца

19.10 Наступ Уметничког центра „Талија“, Грађанско коло

19.15 Подизање Скадарлијске заставе – глумац Милан Милосављевић

19.20 Музичка нумера у извођењу Весне Димић, Биљане Петковић и Александра Стефана Радишевића

19.30 Наступ Уметничког центра „Талија“, Шумадија