Светски дан туризма на Ади Циганлији

25. 09. 2022.

 

Светски дан туризма биће обележен 27. септембра на Ади Циганлији, а манифестација је заказана за два дана раније, у недељу, 25. септембра 2022.

Секретаријат за привреду са невладином организацијом ИМПЕВ и Јавно предузеће „Ада Циганлија“ као домаћини заједно уз подршку ЈКП „Београдске пијаце“ и других партнера, организују презентацију туристичке понуде Аде од 11.00 до 17.00, као и понуде целе Србије и на тај начин обележава овај важан дан.

Као и последње две године, Светски дан туризма биће обележен на Ади Циганлији, једној од десет топ туристичих атракција Београда са врхунском понудом у природном амбијенту и спортским капацитетима.

Догађај ће бити одржан на самом улазу у купалиште, надомак бициклистичке стазе и дока на којем се налази испис „Ада Циганлија“, где ће бити постављени промотивни штандови излагача, а са камион-бине биће емитовани промотивни филмови дестинација, као и музички програм са различитим извођачима.

Будућност туризма ће поново бити у фокусу током овогодишњег Светског дана туризма.

Док је опоравак сектора у току, који подржавају представници јавних и других институција, Светска туристичка организације при Уједињеним нацијама (UNWTO) ће истаћи прилику да поново размислимо на који начин се бавимо туризмом. То значи: стављање људи и планете на прво место и окупљање свих, од влада и предузец́а до локалних заједница, око заједничке визије која ће омогућити развој одрживијег, инклузивнијег и отпорнијег сектора.

Организатори са задовољством позивају посетиоце и учеснике да заједнички поново обележе Светски дан туризма на Ади Циганлији како би порука о друштвеној, културној, политичкој и економској вредности туризма и доприносу који овај сектор може дати у процесу остварења идеје одрживог развоја постала још видљивија.