Београд 4. на листи бугарских жеља!

23. 10. 2022.

У главном граду Софије одржана је промоција српске престонице коју је организовала Туристичка организација Београда у сарадњи са туристичким организацијама Србије, Ниша, Врњачке и Сокобање.

Више од 30 туристичких агенција из Софије планира да од 1.децембра до 27.јануара 2023. године води бугарске туристе у Београд.

Туристичка организација Београда је уз колеге из Србије, Ниша, Врњачке и Сокобање представила нове програме и позвала комшије да у још већем броју дођу у нашу земљу.

- Број бугарских туриста повећан је за око 120% у односу на претходну годину - рекао је Слободан Унковић, заменик директора ТОБ-а.

Сви знају да су бугарски туристи увек у Топ 10 гостију у Београду, али многе су изненадиле речи заменице бугарског министра туризма:

- Србија и Београд су четврти на листи жеља бугарских туриста као место на које желе да путују - рекла је Мариела Модева, заменица министра туризма која је подржала промоцију Београда у Софији.

Туристичке агенције из Софије су после промоције имале Б2Б састанке са српским хотелијерима који су после тога задовољно трљају руке.

Шта Бугари воле у Београду?

- Провод! Начин живота! То како играте, певате и умете да се веселите! Имам по 20 аутобуса годишње и више 20 година радим у Београд и никада нећу престати - рекао је Бајко Бајков, власник највеће бугарске агенције "Бохемија".

Халид делио награде

Бугарски туроператори учествовали су и у "лутрији", а викенде у Београду, Врњачкој и Сокобању, као и за Нову годину у Нишу, извлачио је Халид Муслимовић.

Балканска легенда љубави је изузетно популаран у Бугарској и серију концерата прекинуо је како би подржао промоцију Београда.

Коначно готов аутопут

Амбасадор Србије у Софији др Жељко Јовић нагласио је да су односи наше две земље одлични, а у размени туриста ће много помоћи и завршетак аутопута ка граници са бугарском стране.

- Туристи ће ускоро из Софије до Београда путовати све време аутопутем - закључио је Јовић.