БЕОГРАД У ФОКУСУ РЕНОМИРАНИХ ИТАЛИЈАНСКИХ МЕДИЈА

28. 03. 2024.

 

Београд се позиционира на интернационалној мапи“, „Европски град пун садржаја и изненађења“, „Двоцифрен пораст туриста у Београду и фокус на MICE“, Престоница која чека да буде откривена“, неки су од наслова којима се претходних дана описује Београд у реномираним италијанским медијима специјализованим за туризам и путовања, захваљујући презентацији организованој прошле недеље у неколико италијанских градова.

„Лоциран на ушћу двеју река, Београд фасцинира посетиоце својом живописношћу, гостопримивошћу и срдачном атмосфером. Један од најстаријих градова у Европи, Београд нуди јединствен спој историје, културе, традиције и модерног духа.“, наводи се у Travel Quotidiano. „Београд позива италијанске туристе који су у порасту да открију све што овај град нуди.“

Belgrado: la città mitteleuropea piena di offerta e di sorpresa - TravelQuotidiano

„Београд се сматра растућом звездом на интернационалној мапи градова за продужени викенд, нудећи активан градски одмор, културне садржаје у комбинацији са гастрономијом која је спој балканске кухиње и медитеранских утицаја, и веома жив ноћни провод.“, почиње чувени Guida Viaggi уз прегршт информација о могућностима за путовање у Београд из осам градова у Италији директним летовима Ер Србије, и понудом која у Београд привлачи путнике у потрази за аутентичним доживљајима.

Belgrado a caccia del posizionamento internazionale - GuidaViaggi

Да Београд није само дестинација за викенд одмор већ и пословни туризам, истиче Alberto Caspani из реномираног TTG Italia, захваљујући високо квалитетним капацитетима за MICE, инфраструктури, хотелима, аеродрому Никола Тесла који је прошле године превезао рекордних 7.94 милиона путника, и чињеници да се увелико припрема да угости светску изложбу EXPO 2027.

Belgrado cresce a doppia cifra e guarda al Mice (ttgitalia.com)

Детаљан опис туристичке понуде наше престонице, туристичких атракција, музеја, хотела, и бројних локација које у Београду треба посетити, даје новинарка Roberta F. Nicosia магазина Quality Travel такође наводећи податке о могућностима за пословни туризам. Сава Центар, Галерија Београд, нови St. Regis у Кули Београд, наступајућа EXPO изложба важан су део понуде Београда који је изузетно добро повезан авио линијама са Европом и светом.

Belgrado tra leisure e Mice: una capitale tutta da scoprire - Qualitytravel.it

„Београд је растућа дестинација са значајним повећањем долазака и ноћења како у сегменту leisure тако и MICE“ увод је у чланак у Mission Mice Travel који даје бројне разлоге за посету Београду и препоруке шта у њему посетити.

Belgrado, tra leisure e business travel i numeri crescono (missionline.it)

Интересовање италијанских медија резултат је презентације коју је Туристичка организација Београда имала прошле недеље у оквиру пословног догађаја Aviareps RoadShow 2024 у Милану.

Aviareps RoadShow је серија специјализованих пословних догађаја који се одржавају у различитим италијанским градовима на којима се повезују дестинације и туроператори, агенције и авиокомпаније релевантне за италијанско туристичко тржиште.

Током радионица одржаних у Милану а затим и Риму и Напуљу, остварени су контакти са изузетно великим бројем туроператора и туристичких агенција којима су представљене могућности организације индивидуалних, групних, пословних и специјализованих путовања у Београд и Србију.

Имајући у виду чињеницу да Национална авио компанија Ер Србија ове године лети из осам италијанских градова у Београд, као и значајан пораст у броју долазака и ноћења италијанских туриста, (пораст од 34% у доласцима и 32% у ноћењима у 2023.) учешће на овом догађају је био од изузетног значаја за даљи развој италијанског тржишта.