БЕОГРАДСКА ЗИМА 2021/22-УВЕК БЕОГРАД

15. 12. 2021.

 

И ове године Београд је припремио разноврсне бесплатне програме и догађаје којима ће обележити, предстојеће новогодишње и божићне празнике.

У оквиру манифестације БЕОГРАДСКА ЗИМА кроз забавне програме, од 10. децембра, па све до краја фебруара, сви Београђани и гости Београда, а пре свега сва деца, имаће прилику да улепшају празничне дане и осете новогодишњу чаролију на најлепши начин.

Ово препразнично време и новогодишње узбуђење све нас враћа у детињство. БЕОГРАДСКА ЗИМА пре свега мисли на нашу децу и све који се осећају као деца и доноси мноштво програма за децу и много чаролије.

Од 10. децембра на ТРГУ БАЈКИ испред Театра Вук и општине Звездара свакодневно ће се изводити српске народне бајке, луткарске представе и радионице.

Већ 13. децембра НОВОГОДИШЊИ ДЕЧИЈИ КАРАВАН у организацији Дечјег културног центра Београда посетиће преко 25 градских и приградских општина и донети музику, дечије представе и забаву.

На ТРГУ ОТВОРЕНОГ СРЦА на Тргу Републике 16. децембра после великог дечијег карневала у подне, одржаће се ДЕЧИЈИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ на коме ће учествовати: Тијана Дапчевић, Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић, Сергеј Ћетковић, Андрија Милошевић, Предраг Вуковић Пеђолино, Хор ДКЦБ, Хор Чаролија, Унца, унца бенд.

У БЕОИЗЛОГУ на Тргу Републике биће постављена светлосна инсталација Монике Ланг „Боје Београда“.

Први пут у оквиру БЕОГРАДСКЕ ЗИМЕ једна градска општина осмислила је своју, СТАРОГРАДСКУ ЗИМУ. Парк војводе Вука биће место на коме ће посетиоци имати прилику да уживају у бројним културним, едукативним и забавним садржајима, концертима, представама, али и у сјајној храни, топлим и хладним напицима и врхунској музици највећих звезда!

На Тргу Републике од 25. децембра па све до краја фебруара на ВЕЛИКОМ КЛИЗАЛИШТУ сви који Последњи дани децембра донеће највеће узбуђење, када се Београд претвара у велики, празнични простор забаве, доброг провода и музике.

На Тргу Николе Пашића, 29. и 30. децембра одржаће се претпразнични концерти у организацији ЦЕБЕФ-а. Прве вечери ће наступити: Електрични оргазам, Канда Коџа и Небојша, Бјесови и Лет 3, а другог дана концерт ће отпочети са млађим рок бендовима, а затим наступају босански реге састав Зостер и представници алтернативног рока Артан Лили и Обојени програм.

Љубитељи класичне музике моћи ће да дочекају Нову годину уз концерт „Отмено“ у Коларчевој задужбини 31. децембар 2021. од 19.00 до 00.15.

Градски дочек Нове године испред Народне скупштине је навећи новогодишњи спектакл у нашој земљи, а ове године наступиће Сара Јо, Јелена Карлеуша и Марија Шерифовић.

Све уметнице су се одрекле хонорара због ситуације са Корона вирусом, са жељом да се свим Београђанима и гостима Београда пружи најатрактивнији новогодишњи програм и да им се омогући да на безбедан начин прославе долазак Нове 2022. године на највећем дочеку у граду.

Традиционално, 1. јануара у Свтогорској и Македонској улици тачно у подне почеће УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА

Као и УВЕК Београђани ће и овог 1. јануара тачно у подне прославити први дан Нове године са својим драгим гостима и пријатељима, комшијама и суграђанима на УЛИЦИ ОТВОРЕНОГ СРЦА у улици која их позива да сви заједно у Новој години помогну од срца онима којима је помоћ најпотребнија.

Програми БЕОГРАДСКЕ ЗИМЕ учиниће и показаће да је Београд УВЕК место најбоље забаве, најбољег дочека, незаборавних тренутака чаробне радости и УВЕК права дестинација и права тачка неког новог почетка.