„БЕОГРАДСКА ЗИМА“ ПРЕДСТАВЉЕНА У БАЊАЛУЦИ

17. 12. 2021.

 

Богат празнични и новогодишњи програм манифестације „Београдска зима“ представљен је јуче бројним званицама и медијима на догађају у бањалучком хотелу Јелена који је приредила Туристичка организација Београда како би позвала госте из Републике Српске да током празника посете наш град.

Званичницима и представницима градске и републичке власти Републике Српске, Министарства туризма РС, Конзулата Републике Србије, туристичких организација и агенција, културних институција, као и великог броја медија, директор ТОБ-а Миодраг Поповић представио је комплетан програм „Београдске зиме“ која ће трајати све до краја фебруара наредне године.

Прославу Нове Године у Београду обележиће концерти испред Дома Народне скупштине 30. и 31. децембра на којима наступају регионалне звезде, а на простору Београда на води посетиоце уз концерт Горана Бреговића очекује и јединствени светлосни спектакл и велики ватромет.

„После спектакуларног дочека, Београђани вас отвореног срца чекају 1. јануара у улици која овог дана од давне 1969. управо то име носи, на традиционалној манифестацији Улица отвореног срца.“, најавио је Поповић и позвао Бањалучане у Београд за празнике.

Само неколико дана после београдске премијере, званице на догађају имале су прилику да уживају у камерној кабаретској представи „Водич кроз српски менталитет“ у изведби глумаца Стевана Пиала и Ташане Ђођевић, рађеној по књизи Мома Капора и по тексту Вјере Мујовић који је Бањалучане уз пуно песама и смеха подсетио на нека старија времена. Представа је осмишљена у сарадњи са Удружењем љубитеља Скадарлије, а одушевљеној публици је директор Поповић овом приликом обећао да ће се представа у Бањалуци бар још једном поновити.

Догађај је медијски забележио велики број медија, међу којима су РТРС, СРНА, Еуроблиц, АТВ, Радио РС, Независне новине, Глас Српске, Елта ТВ, а директор ТОБ је био гост Јутарњег програма РТРС, као и емисије Центар дана на Алетрнативној телевизији.

„Београд и Бањалука негују дугогодишњу традицију међусобне промоције и помагања у довођењу туриста. Очекујемо узвратну посету Бањалучана током Дана Републике Српске у Београду“, рекао је Миодраг Поповић гостујући на АТВ.