ОБИЛАЗАК ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

05. 11. 2020.

Као наставак активности на развоју и промоцији туризма нашег града, директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић, данас се састао са председником општине Раковица, Милошем Симићем, ради поспешивања сарадње у туризму на простору ове градске општине

Састанку су присуствовали члан општинског већа за туризам, Снежана Предојевић, руководилац Сектора за туризам у ГО Раковица, Борјанка Милаковић, руководилац Сектора за туризам у Секретарихјату за привреду, Марија Вуковић, и начелник за туризам, Нада Зец.

„Инфраструктурни пројекти попут тржног центра у Раковици учинили су да ова општина постане значајна у укупној туристичкој понуди Београда. Раковица има значајно место и када су у питању манифестације, имајући у виду Раковички карневал који има међународни карактер. Највећи потенцијал за развој туризма ове општине је у језеру Ресник за које се даљим развијањем садржаја очекује да постане једно од омиљених летовалишта Београђана и гостију.“, изјавио је овом приликом директор ТОБ, Миодраг Поповић.

Након састанка у просторијама ГО Раковица, уследио је обилазак најзначајнијих туристичких локација на простору ГО Раковица, Манастира Раковица, језера Ресник, Миљаковачке шуме и кенотафа – споменика кнезу Михаилу Обреновићу.