ОДРЖАН БЕОГРАДСКИ ТУРИСТИЧКИ ФОРУМ

21. 10. 2022.

 

Јуче је у Хали 4 Београдског сајма одржан Београдски туристички форум на ком је Туристичка организација Београда у сараддњи са Центром за развој туризма ЦЕРТУС окупила најзначајнија имена у области туризма нашег региона.

На панелу „Отворени Балкан 1 и 2“ који је водио Миодраг Поповић, директор ТОБ, Љупчо Јаневски, из Агенције за промоцију и подршку туризма Северне Македоније, Стјепан Приморац, Туристички кластер Херцеговина из БиХ, Александар Сеничић, ЈУТА, Рената Пинџо, Савет страних инвеститора, Сокол Хоха, Скадар травел из Албаније и Марко Радић, из Туристичке организације републике Српске, поделили су своја становишта на тему приступа и разумевања концепта иницијативе отвореног Балкана првенствено као туристичког производа.

Поподневни панел био је посвећен MICE индустрији, а додељене су и традиционалне награде за нови квалитет у туризму. Награде у виду статуа свечано су уручене добитницима у различитим категоријама: ТО Источно Сарајево, БИХ, Словенска Плажа, Будва, Црна Гора у категорији Хотелски менаџмент, затим у категорији Еко и етно туризам излетиште Бутић, Бишево, Хрватска. У категорији Ресторани награђен је Кавал Гроуп, Љубљана, Словенија, у категорији Планински хотели Хотел Рамонда, Ртањ. У категорији Организатори путовања, додељене су две призме, ИН ТОУРС-у, Тирана, и Тренд Травел-у, Херцег Нови. У категорији Туристичке манифестације призму је добио ЛИЛАЛО фестивал, а за пратеће делатности и услуге у туризму Шункарна Ин гоурммет Кодила, Маркишевици, Словенија.

Организацију Београдског туристичког форума 2022 је подржало Министарство туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије.