ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ЦЕНТРУ ТЕМИШВАРА

05. 12. 2019.

Јуче је у строгом центру Темишвара Туристичка организација Београда у сарадњи са Генералним конзулатом Републике Србије у Темишвару организовала промоцију туристичке понуде Београда за туристе из Румуније који су према последњим статистичким подацима на деветом месту по броју долазака у Београд.

На почетку програма гостима се обратио Владан Тадић, генерални конзул РС у Темишвару, Миодраг Поповић, директор ТОБ, затим Дан Диакону заменик градоначелника Темишвара, Валентин Тудорика, подпредседник Жупанијског савета Тимиш и Огњан Крстић, председник Савеза Срба у Румунији.

Око 100 званица, међу којима представници Удружења туристичких агенција регије Тимиш, румунских туристичких агенција, авио компаније Ер Србија у Букурешту, представника дипломатског кора у Темишвару и новинара преко 20 медијских кућа из Румуније уживало је у богатом програму у познатом ресторану Лојд старом 104 године.

Бројне манифестације, културни догађаји, туристичке атракције и садржаји, тренутна понуда београдских музеја, привукли су велику пажњу гостију током презентације, који су потом уживали у програму који је на румунском језику извела глумица Љиљана Јакшић у улози Скадарлијске даме. Румунски глумац нашег порекла Борко Илин говорио је “Ламент над Београдом” Милоша Црњанског, а музичари групе „Тајна“ су направили дивну атмосферу репертоаром познатих изворних и градских песама, као и песмама о Београду.  

Током целог догађаја присутни су могли да погледају актуелне промо филмове Туристичке организације Београда „Шетња кроз историју и културу Београда“ и „Belgrade Love Story”, као и да пробају српске специјалитете.