ОТВОРЕНО НОВО ТУРИСТИЧКО ТРЖИШТЕ ЗА БЕОГРАД

23. 12. 2021.

Јутрос је на београдски аеродром Никола Тесла слетео први авион компаније Анадолуџет која ће од сада директним летом два пута недељно превозити путнике на релацији Београд Анкара.

На догађају организованом овим поводом, врпцу су пресекли члан одбора директора авиокомпаније Turkish Airlines, Орхан Бирдал, директор авиокомпаније Анадолуџет, Шамил Каракаш и амбасадор Турске у Србији, Хами Аксој, извршни директор за комерцијалне послове компаније Београдски аеродром, Миодраг Мирковић и директори туристичких организација Србије и Београда, Марија Лабовић и Миодраг Поповић.

Договори за успостављање директног лета на релацији Београд Анкара започети су раније током ове године на иницијативу Амбасаде Републике србије у Анкари у сарадњи са Туристичком организацијом Београда која је прве промотивне активности на овом тржишту организовала 2019. године.

„Директан лет између Београда и Анкаре је од изузетног значаја за туризам Београда јер представља још једно туристичко тржиште од око 10 милиона потенцијалних туриста. Туристичка организација Београда је већ покренула дигиталну промо кампању која се обраћа управо овој циљној групи позивајући их да посете Београд већ током новогодишњих празника.“, истакао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.