ПОЛА МИЛИОНА НОЋЕЊА У БЕОГРАДУ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ

03. 08. 2021.

У првих шест месеци ове године, Београд посетило око 200 хиљада домаћих и страних туриста који су остварили више од пола милиона ноћења, 558.437 што је за 12% више у односу на исти период прошле године, према последњим подацима Секретаријата за управу / сектор статистике.

Од укупно 56.142 гостију који су у јуну месецу посетили Београд, 42.927 туриста је иностраних, што је за 383% више у односу на јун претходне године. Страни гости су у јуну остварили за 409% више ноћења у београдским смештајним капацитетима, укупно 111.881 ноћења.

Најбројнији гости у јуну били су из БиХ, Русије, Северне Македоније, Индије, Црне Горе, Немачке, а од почетка године из БиХ, Русије, Црне Горе, Северне Македоније, затим Немачке, Хрватске, Турске, Словеније, Италије, САД.

„Пораст у броју и ноћењима страних туриста у Београду резултат је стратешких активности наше земље првенствено у имунизацији становништва која је учинила да се Србија нађе на листи тзв безбедних земаља за путовање, али и интензивној промоцији и онлајн кампањама на којима радимо.“, рекао је Миодраг Поповић директор Туристичке организације Београда. „Очекујемо да подаци који се односе на јул месец покажу још разноврснију структуру иностраних туриста у Београду.“, додао је Поповић.