Премијерно приказани нови промо филмови о Београду

26. 03. 2022.

На штанду Туристичке организације Београда на Београдском сајму представљена је нова промотивна кампања за 2022. годину, и премијерно је приказана серија пет нових туристичких филмова о Београду који на јединствен начин истичу најзначајније туристичке атракције нашег града.

„Желели смо да прикажемо Београд из личног угла Београђана и њихових прича о местима за која су емотивно везани.  Зато смо серијал назвали „Приче из живота једног града“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда и нагласио да је најтеже било одабрати првих пет локација због чега ће се серијал сигурно наставити.  

Филмови су урађени у сарадњи са награђиваним аутором Душаном Стојанчевићем, чији претходни филмови за Туристичку органиазацију Београда су освојили бројне награде на међународним фестивалима од којих се посебно истиче друго место у свету на фестивалу у Берлину прошле године.

У присуству медија, глумаца из филмова, као и представника културних институција које су учествовале у снимању, присутни су уживали у причи о „месту где су многе љубави започете“, дознали су које тајне крије калемегданска клупа, и како могу да се упуте Теслиним стопама у Београду. „Сви укуси боемске Скадарлије“ могли су делом да се осете атмосфером коју је приредио ресторан Три шешира, а који се недавно нашао међу пет најбољих ресторана у свету на порталу „Атлас укуса“ (Taste Atlas).