ПРЕЗЕНТАЦИЈА БЕОГРАДА ЗА ИТАЛИЈАНСКЕ АГЕНЦИЈЕ

05. 10. 2023.

 

У циљу повећања туристичког промета на тржишту Италије, Туристичка организација Београда је у сарадњи са нашом националном авио компанијом Ер Србија одржала онлине презентацију Београда коју је пратило око 50 представника италијанских агенција заинтересованих да понуде Београд и Србију италијанским туристима.

Поред изузетно добре повезаности и доступности наше дестинације, италијански туристи су заинтересовани за културне и урбане садржаје, музеје, обиласке историјских и културних знаменитости, ресторане. Италијанским агнетима су представљене могућности за путовање у наш град, укупна понуда Београда као туристичке дестинације, али и излети ван града, посете винаријама, манастирима. 

Од почетка године Ер Србија ја увела нове директне летове из бројних италијанских градова, и са постојећим понудила укупно девет директних рута ка Београду. Са директним летовима из Рима, Милана, Болоње, Фиренце, Венеције, Палерма, Катање, Напуља и Барија, италијански туристи су закључно за августом месецом ове године остварили укупно 20.281 долазака и 48.751 ноћења у Београду, што је пораст за 33% односно 30% више у односу на претходну годину, са даљом тенденцијом раста. 

У зимском реду летења наћи ће се пет италијанских градова, Рим, Милано, Венеција, Болоња и Напуљ. Наредна пословна активност на туристичком тржишту Италије биће директни сусрети са представницима италијанских агенција на Б2Б догађају у Падови касније овог месеца.