ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА И СРБИЈЕ У РУСИЈИ

27. 10. 2021.

 

Туристичка организација Београда у сарадњи са Туристичком организацијом Србије организује промоцију туристичке понуде у Москви и Санкт Петербургу намењену представницима туристичке привреде Московског региона и Лењинградске области.

На пословном састанку са представницима Департмана за спољне, економске и међународне односе града Москве, уз обострану заинтересованост за ближом сарадњом у области туризма, договорене су онлине презентације Београда и Москве у циљу повећања туристичког промета између два града, а било је речи о могућностима за развој пословног туризма.

„Односи између Москве и Београда су традиционално топли и пријатељски захваљујући културним и историјским спонама.“, рекла је на састанку Полина Рогојникова из Сектора за спољну сарадњу Града Москва и додала да ће Дани Москве у Београду бити одржани 2022. године.

Презентација туристичке понуде Београда и Србије за туристичке агенције, медије и туроператоре из Москве одржана је истог дана. Могућности за путовање у Беоргад представио је Слободан Унковић, заменик директора ТОБ заједно са Владиславом Петровићем, туристичким новинаром и блогером из Москве.

Промотивне и пословне активности биће настављене у четвртак 28. октобра када ће представници ТОБ и ТОС приредити догађај у Санкт Петербургу, који након састанка са Туристичком организацијом овог града и Аеродрома Пулково обухвата и културно уметнички програм и презентацију Беоргада и Србије за руске медије и привреду.