ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БЕОГРАДА У СОФИЈИ

01. 12. 2023.

Дупло више туриста из Бугарске посетило је ове године Београд у односу на прошлу годину. Они су остварили и дупло више ноћења, а овај рекорд ће бити премашен судећи према интересовању бугарских туристичких агенција за српску престоницу на управо завршеној промоцији Туристичке организације Београда у Софији.

Изузетно велико интересовање за новогодишње празнике у Београду влада међу туристима из Бугарске, па је фокус промоције Туристичке организације Београда био управо на "Београдској зими" која почиње 8.децембра и завршава 8. јануара, дочеку испред Скупштине Србије и спектакуларном ватромету са Куле Београд.
- Радује нас велико интересовање бугарслих туроператори за новогодишње празнике у Београду, а томе је доста допринела и изградња аутопута који повезује Београд и Софију, па се између наша два града стиже за четири часа. Верујем да ће бугарски туристи и ове године бити међу најбројнијима и да ћемо оборити рекорд - рекао је Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда.
Промоцији Београда у Софији придружиле су се и туристичке организације Ниша, Сокобање и Димитровграда, као и бројни хотели и спа центри из Србије.
У првих девет месеци Београд је посетило 29.342 туриста из Бугарске, што је за 48 % више него лане. Бугарски туристи су остварили 49.815 ноћења у првих девет месеци ове године, што је дупло више него 2022. године.