САРАДЊА ТОБ И ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА

04. 11. 2020.

Директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић, састао се данас са председником градске општине Стари град, Радославом Марјановићем, и помоћницом секретара у Секретаријату за културу, Горданом Гонцић, ради договора о заједничким програмским активностима у области туризма до краја текуће и у наредној години.

На састанку је истакнуто да се најзначајније туристичке атракције и локације, као и институције културе налазе на простору општине Стари град, због чега је сарадња ТОБ са овом градском општином од изузетног значаја за туризам града. Такође, највећи број градских манифестација као и оних које организује Туристичка организација Београда се одиграва на простору општине Стари град.  

„Сарадња ТОБ и ГО Стари град ће се у наредном периоду интензивирати у области организације манифестација на територији ове општине, и то већег броја мањих манифестација на различитим локацијама, у чему би кључну улогу имала и Установа културе Пароброд.“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

„У фокусу ће бити и „оживљавање“ неких до сада мање посећених и занемарених простора и локација, и стављање истих у функцију туризма. У питању су нове, реконструисане или обновљене зоне градске општине Стари Град“, додао је Радослав Марјановић, председник ГО Стари град.