ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕОГРАДА НА 45. БЕОГРАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА

21. 02. 2024.

ТОБ ће на овогодишњем, 45. Београдском сајму туризма, најзначајнијој туристичкој манифестацији у нашем региону,  представити укупну туристичку понуду српске престонице, и атракцијe, понуду и садржаје које нуде све београдске општине.

Представљање Туристичке организације Београда биће у знаку предстојеће изложбе EXPO 27 коју ће Београд угостити и са којом ће првог дана сајма на штанду ТОБ бити потписан протокол о сарадњи. Протокол ће бити потписан и са компанијом Београдски маратон, са којом ТОБ наставља успешну дугогодишњу сарадњу.

Уз презентацију понуде свих 17 београдских општина које ће бити присутне на штанду Београда током трајања сајма, у фокусу ће бити понуда београдских музеја, затим Авалског торња који ће посетиоцима приредити наградну игру, боемске Скадарлије, као и промоција различитих програма Удружења туристичких водича Србије.

ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ НА ШТАНДУ ТОБ – ЧЕТВРТАК, 22. ФЕБРУАР, У 12 ЧАСОВА

Према договорима са сајма туризма EMITT у Истанбулу прошлог месеца, на сајму ће у партнерству са Туристичком организацијом Београда бити одржана презентација Града Измира као туристичке дестинације, са којим је Београд повезан директним летовима Ер Србије. Презентација ће се одржати у петак, другог дана сајма, у Великој сали Хале 4, у 13 часова, и намењена је српској туристичкој привреди, медијима и укупној домаћој јавности.

Привредна комора Србије ће на штанду ТОБ представити европску руту сладоледа „Gelato on the road“, a Visit Serbia.online ће промовисати пројекат под називом „Museums for you”.

Као посебан куриозитет, ТОБ са задовољством најављује мини концерт гудачког квартета Dinamika Music у суботу у 12 часова, који је бројним наступима на различитим манифестацијама одушевио публику. Уследиће коктел Србија воз и промоција београдске винарије Панајотовић.

У оквиру пословних активности првог дана биће одржан састанак са кинеском агенцијом Саи Хуи из Кине и Бохемија из Бугарске, ради заједничке промоције у НР Кини.

Трећег дана сајма, посетиоцима ће бити представљен Фестивал божићног колача, затим фестивал Гитар Арт и манифестација Београдски ноћни маркет коју организује ЈКП Београдске пијаце.

Програм:

Четвратак, 22.02.

12.00 Давање изјава за медије

12.30 Потписивање протокола о сарадњи са предузећем EXPO 27

13.00 Потписивање протокола о сарадњи са предузећем Београдски маратон

Петак, 23.02.

13.00 Презентација Града Измира / Велика сала Хале 4

Субота, 24.02.

11.00 Промоција Фестивала божићног колача

12.00 Наступ гудачког квартета Динамика Мјузик

13.00 Промоција Србија воз

14.00 Промоција фестивала Гитар Арт

15.00 Промоција винарије Панајотовић

16.00 Промоција манифестације Београдски ноћни маркет