ТОБ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У МАДРИДУ

27. 01. 2020.

Туристичка организација Београда је од 22. до 26. јануара представила туристичку понуду Београда на  Међународном сајму туризма ФИТУР у Мадриду.

Штанд Београда и Србије првог дана сајма je посетила амбасадор Републике Србије у Мадриду г-ђа Катарина Лалић-Смајевић и први саветник, Шеф Конзуларног одељења г-дин Мартин Симовић. Поред Туристичке организације Србије и Београда на сајму сe представила и национална авио компанија Air Serbia, затим President Hotels, Belgrade hotels Group, туристичке агенције Glob Metropoliten, Victor Tours и Intertours и компанија Serbia Tour Operator.

Прва три дана сајма одржан је велики број B2B састанака са туристичким агенцијама, туроператорима и медијима. Процењује се да је сајам посетило 142.000 људи из пословног света и 110.000 грађана током поседња два дана када је сајам отворен искључиво за грађанство.

ФИТУР је један од шест највећих пословних сајмова туризма у Европи са око 11.040 излагача и компанија из више од 165 земаља света.

Посетиоци су највише били заинтересовани за културну и гастрономску понуду Београда, одмор у природи и значајне манифестације које се одржавају током године у главном граду. Највећу пажњу је привукло представљање Београда путем виртуелних наочара.

Према последњим статистичким подацима број туриста из Шпаније се у првих 11 месеци 2019. године у Београду повећао 12% у доласцима и 5% у оствареним ноћењима.