ТОБ НА САЈМУ ТУРИЗМА FITUR У МАДРИДУ

20. 01. 2023.

Туристичка организација Београда уз ТО Србије наступa на  FITUR–у, једном од највећих и најзначајнијих међународних сајмова, од 18. до 22. јануара.

Један од циљева ТОБ–а на поменутом сајму je да представи богату културну и гастрономску понуду града Београда, све развијенији манифестациони туризам – прко 700 манифестација на територији  Београда, узбудљив ноћни живот као и све већи број ресторана и кафића који задовољавају светске стандарде, а негују релативно приступачне цене – једном речју , разлоге који Београд чине центром региона када је туризам у питању и град који вреди посетити.

Увођење директних летова за Мадрид и Барселону утицало је на то да се у нашем главном граду значајно повећа број туриста из Шпаније ,како би током 2022. био забележен пораст од чак 170 % у броју посета и 117 % у броју остварених ноћења из Шпаније у односу на претходну 2021. годину,  циљ је да се тај тренд настави и интезивира. Како би се то реализовало ТОБ планира да на бројним састанцима на FITUR- у издвоји најпопуларније представнике туристичких новинара и блогера са којима ће договорити њихов долазак у виду студијског путовања у наш град, где ће из прве руке имати прилике да се увере у квалитет туристичке понуде града Београда.

Настојаћемо да истакнемо и конгресни потенцијал града Београда, пораст броја хотела, као и сталну тенденцију отварања нових – сада их имамо 128, од којих су већина хотели са четири звезде и модерним конгресним салама.