ТОБ НА САЈМУ ТУРИЗМА У ШТУТГАРТУ

16. 01. 2023.

Туристичка организација Београда представља туристичку понуду Београда у периоду од 14. до 22. јануара на сајму туризма у Штутгарту.

Један од најпосећенијих сајмова туризма окупља 250 000 посетилаца и 1500 представника медија из целог света. Своју понуду ће током трајања сајма представити 2000 излагача из 100 земаља.

Међу излагачима из Србије, поред Београда своју понуду представљају и локалне организације ТО Златибор, ТО Војводина, ТО Нови Сад, ТО Чачак, ТО Суботица и ТО Инђија.

Космополитска атмосфера Беоргада нарочито привлачи немачке туристе који су у првих 10 месеци 2022. године били на трећем месту по броју долазака. Забележено је 102% више долазака немачких туриста (52.402), као и 99% више ноћења (110.514 ноћења) које су оставрили гости из Немачке.

Београд често називају „незавничном престоницом Балкана“, јер је то град који никада не спава и широм отвара врата за све добронамерне госте.  Са више од 20 великих паркова, 40 музеја, 1.500 манифестација и 3.000 кафића и ресторана, Београд је град који треба посетити, бар, једном у животу. Београд је и зелени град, јер има пола милиона стабала неколико бициклистичких стаза.

Београд је један од европских престоница која се најбрже опоравила од проблема које је корона створила туристичким радницима. „Године короне“ искористили смо да реконструишемо чувену боемску четврт Скадарлија, уредимо многе улице и тргове у старом језгру града, али и да отворимо потпуно нову амбијенталну целину око Савског трга.

Најмодернији део града сада је Београд на води који је уз старе реконструисане зграде и спактакуларно шеталиште и шопинг центар ново стециште Београђана и туриста на којем се редовно огранизују манифестације.