Туристичка организација Београда на 43. Међународном сајму туризма у Београду

22. 03. 2022.

 

На најзначајнијој сајамској манифестацији у нашем региону, 43. Међународном сајму туризма у Београду, Туристичка организација Београда ће представити Београд као атрактивну, урбану и пожељну дестинацију за госте из земље и света, са посебним фокусом на нове садржаје који ће бити актуелни у овој сезони.

Посетиоци штанда Београда, у Хали 4 Београдског сајма, упознаће се са туристичком понудом свих 17 београдских општина, понудом београдских музеја, богатим календаром догађаја у овој години, и имаће прилику да учествују у наградној игри „Колико познајете Београд“ и освоје туристичке обиласке. 

У оквиру пословних активности, Туристичка организација Београда и Туристичка организација Будве ће на штанду Београда потписати Протокол о сарадњи градова у области туризма, угоститељства, културе и спорта, ради унапређења туристичке размене и укупне туристичке понуде градова потписница.

Централни догађај Туристичке организације Београда биће представљање нове промотивне кампање за 2022. годину када ће премијерно бити приказана серија нових туристичких филмова о најзначајнијим туристичким атракцијама нашег града, култури, историји и локалном начину живота. Филмови су урађени у сарадњи са награђиваним аутором Душаном Стојанчевићем, а промоцији ће присуствовати и глумци из филмова.

Током трајања сајма, посебан фокус презентације туризма нашег града биће стављен на понуду београдских музеја који ће на штанду Београда бити представљени различитим интерактивним садржајима. Музеј града Београда ће представити ВР изложбу Иво Андрић, посвећену нашем нобеловцу, Народни музеј ће представити програме у Музеју Вука и Доситеја. Посетоци ће имати прилику да се упознају са поставком Историјског музеја Србије, програмима Дома Јеврема Грујића, али и да се забаве „Мозгалицама“ Музеја илузија, и пробају ракију „Бојковчанка“ коју представља Музеј ракије. 

У сарадњи са Секретаријатом за привреду Града Београда, биће представљене нове публикације Градска здања, историјске куће и легати, као и понуда историјске баштине и културе наше престонице.

Наши познати параолимпијци, репрезентативци у парапливању и параатлетици, Петар Миленковић и Сашка Соколов ће заједно за чланом УО Параолимпијског комитета Србије и селектором парапливачке репрезентације Србије Борис Малешевић, промовисати параолимпијске спортове. Да је Београд град спорта, потврдиће и промоција Београдског маратона.

Једну од популарних беоргадских манифестација Београдски ноћни маркет представиће ЈКП Градске пијаце.

Као посебан куриозитет на штанду Београда, наши познати глумци Стеван Пијале и Ташана Ђорђевић ће извести део нове камерне представе Водич кроз српски менталитет, урађеној по чувеној књизи Моме Капора и тексту који је приредила Вјера Мујовић. Такође, део ансамбла Уметничког центра Талија ће извести „Грађанске игре“.