Туристичка организација Београда на највећем светском сајму у Берлину

05. 02. 2024.

 

Од 5. до 7. марта, Туристичка организација Београда учествује на Међународном сајму туризма ITB у Берлину, једном од најзначајнијих пословних сајмова ове врсте на свету, на ком ће под окриљем Националне туристичке организације Србије, представити укупну туристичку понуду наше престонице.

Током три дана сајма, EXPO BELGRADE 2027. биће у фокусу  представњања Београда, као и ефекти које ће ова међународна специјализована конференција донети кроз развијање инфраструктуре, брзе пруге, хотелијерске индустрије, стадионе и тако додатно обогатити и модернизовати туристичку понуду нашег главног града.

ТОБ ће представити туризам Београда, богату културну и гастрономску понуду града Београда, све развијенији манифестациони туризам (више од 700 манифестација на територији  Београда), узбудљив ноћни живот као и све већи број ресторана и кафића који задовољавају светске стандарде, а негују приступачне цене. ТОБ ће истаћи и конгресни потенцијал града Београда, чему ће свакако допринети отварање Сава Центра, најмодернијег когресног центра у региону, као и растући број хотела  од којих су већина хотели са четири звезде и модерним конгресним салама.

Сајам ITB представља најновије и будуће трендове у области туризма, место је сусрета најважнијих међународних организација, институција и представника туристичке индустрије из целог света, и платформа је за умрежавање на глобалном плану.

На унапред заказаним састанцима са представницима туристичких организација из региона биће речи о обједињавању туристичке понуде према трећим тржиштима, нарочито кинеском, а планиран је и велики број сусрета са иностраним туристичким новинарима и туроператорима.

Са укупно 67.841 туриста у 2023. години (што је повећање од 16%), гости из Немачке су на трећем месту најбројнијих гостију у Београду у прошлој години. Са 140.591 ноћења немачки гости имају великутенденцију раста.