Успешна промоција туристичке понуде Београда на Међународном сајму туризма у Солуну

10. 11. 2023.

Tуристичка организација Београда, као организатор, заједно са Туристичком организацијом Србије, локалним туристичким организацијама као и Привредном комором Србије и Војводине успешно је представила укупну туристичку понуду за предстојеће зимске празнике.

Велико интересовање за посету Београду и Србији показали су бројни представници туристичке индустрије из целе Грчке. Промоцију су испратили реномирани грчки медији, дипломатски кор као и представници домаћих медија- Танјуг, ТВ Прва и ТВ Пинк.  Делегација ТОБ-а у оквиру “B2B” програма је  успешно промовисала предстојеће манифестације током наступајуће зимске сезоне као и велики потенцијал развоја конгресне индустрије, посебно отварање “Сава Центра” као највећег конгресног простора у Србији намењеног за разноврсне мултифункционалне активности.

Директор ТОБ-а, г-дин. Миодраг Поповић,  представио је укупне туристичке потенцијале Београда и Србије домаћим грчким медијима.Том приликом истакао је важност континуиране успешне сарадње две пријатељске земље, као и узајамне подршке у промоцији и развоју туризма,привреде и културе што сведочи и недавно братимљење Туристичке организације Београда и Солуна.

Поводом празника Дан примирја у Првом светском рату, Туристичка организација Београда заједно са српским медијима, организовала је посету Српском војничком гробљу на Зејтинлику.

Дугогодишње промотивне активности ТОБ-а на грчком тржишту доносе одличне статистичке податке који показују константно повећање броја грчких туриста у Беoграду.