ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ИТАЛИЈАНСКОГ ТРЖИШТА ЗА БЕОГРАД

30. 10. 2023.

У циљу успостављања и јачања мреже контаката са туроператерима из Италије, Туристичка организација Београда је заједно са Ер Србијом учествовала на пословном догађају VAW (Venice and Verona Airport Workshop) који два пута годишње организује Аеродром у Венецији и Верони.

Догађај у Падови је окупио бројне авио компаније, дестинације и туроператере у циљу максимизовања авио промета из Италије ка различитим дестинацијама. Београд је представљен уз Ер Србију, будући да је српски национални авио превозник ове године успоставио директне линије из укупно девет италијанских градова, што је отворило иузетно велике могућности за повећање туристичког кретања између Италије и Србије.

На састанацима са агенцијама и туроператерима већином из регије Венето су презентовани сви релевантни сегменти понуде за кратки градски одмор у Београду, смештајни капацитети, понуда културних, забавних и туристичких садржаја, као и опције за излете ван Београда.

Услед заинтересованости италијанске туристичке привреде, следећа активност на тржишту Италије ће бити организација студијског путовања за агенте којима ће бити представљене све могућности за организацију групних и индивидуалних путовања у нашу земљу.