17. БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА 2022

09. 07. 2022.

Једна од омиљених манифестација наших суграђана, 17. Београдски карневал бродова биће одржан у суботу, 09. јула, на Сава променади, односно делу реке Саве од Трамвајског моста до моста Газела, где посетиоце очекује богат програм намењен читавим породицама.

Музички наступи познатих извођача, концерти за децу, едукативне и забавне радионице, професионални аниматори, и ове године биће део програма на обали током Карневала бродова којим се симболично скреће пажња на наше реке и обале.

Програм почиње у 18.00 часова дефилеом Полицијског оркестра, мажореткиња из Беле Цркве, аниматора Комичног театра и концертом дечијег хора Чаролија.

Централни део догађаја, свечана поворка декорисаних пловила, почеће у 18.30 часова и кретаће се узводно од Бранковог моста до краја Сава променаде. Сва пловила учествују у избору за најлепше декорисан брод, а победнике очекују вредне награде.

Уследиће концерти групе „Belgrade Groovzкоју чине наши реномирани музичари, и групе „Texas Flood“, предвођене Ненадом Златановићем који је стекао репутацију једног од водећих гитариста у Србији наступајући са светски славним именима и значајним рок и блуз музичарима.

На Карневалском ЕКО базару, који је постао неизоставни део ове манифестације посетиоци ће моћи да купе домаће органске производе, здраву храну, као и уметнине, дизајнирани накит, сувенире и различите уникатне производе домаће израде. Део поставке Еко базара је Мастер Крафт, са бројним излагачима.

ПРОГРАМ

  • 00 Дефиле Полицијског оркестра, мажореткиња и аниматора Комичног театра
  • 15 Концерт Дечијег културног центра и Хора Чаролија
  • 30 – 20.00 Свечани дефиле окићених пловила
  • 00 Концерт групе „Belgrade Groovz
  • 00 Концерт групе „Texas Flood

Београдски карневал бродова организује Туристичка организација Београда уз подршку Скупштине града Београда и у сарадњи са Belgrade Waterfront.