АФРО ФЕСТИВАЛ

26. јун 2021.

Афро фестивал је једна од најзначајнијих манифестација Музеја афричке уметности која се организује од 1997. године и представља јединствен догађај у нашој земљи и ширем региону, који је временом постао препознатљив по атмосфери истинске космополитске свечаности.

Током Фестивала се организују изложбе и предавања, концерти, разговори и путописни програми, пројекције филмског материјала о уметностима и културама Африке, музичке, плесне и ликовне радионице за децу, као и јавна вођења кроз музејске поставке. У оквиру Фестивала, као и увек, очекују вас музички наступи и Афрички базар – продајна изложба предмета из различитих крајева Африке: маске, скулптуре у камену и дрвету, сликане и бојене тканине, слике, батик, накит, као и декоративни предмети за ентеријер.

Дурбар је посебан посебан програм у оквиру Афро фестивала који уз учешће афричких амбасада у Београду представља врхунац свечаности. Дурбар се одржава у неделју и укључује посебно припремљене и аранжиране штандове афричких амбасада и конзулата чиме се кроз туристичку понуду, сувенире и друге врсте промотивних материјала, представљају афричке земље, учеснице у Фестивалу.

- Дневне улазнице: 200 дин. (карте се купују на улазу у Музеј)
- Улаз је бесплатан за децу до 6 година
- Башта МАУ је pet friendly

*Током трајања фестивала поштоваће се све прописане епидемиолошке мере.