АРА МАЛИКИАН

28. сеп 2021.

Ара Маликиан, виолиниста либанско-јерменског порекла, у оквиру светске турнеје, наступиће у Комбанк дворани 28. септембра 2021. године.

Турнеја под називом ,,Royal garage " , на којој представља  истоимени албум, обухвата  најважније светске престонице у којима Ара наступа у најпрестижнијим концертним дворанама и позориштима: Лондон, Париз, Њујорк, Москва, Рим, Буенос Ајрес, Сантјаго, Лима, Мексико Сити, Пекинг, Хонг Конг, Мадрид, Берлин, Београд.

Ара Маликиан је светски признат уметник, највећа звезда међу виолинистима данас. Често га представљају као либанског виртуоза са јерменским зачинима. Класично образован музичар је током година спојио музику различитих култура која укључује и шпански фламенко, аргентински танго, као и циганску музику. Његова интерпретација вуче корене из арапске и јеврејске културе. На концертима често изводи обраде рок песама и филмских хитова.

Рођен 1968 . године. Живи у Мадриду. Снимио је више од 40 албума и продуцирао велики број представа.

Због своје музикалности и виртуозности још као млади виолиниста, награђен је наградом ,,Niccolo Paganini”. За себе каже да жели да буде Паганини у оделу Џимија Хендрикса.